İSLAM’DA ÖRTÜNME VE AHZAP SURESİ 59. AYET

1.5 milyarlık İslam dünyası aynı kitabı okuyor, farklı anlamlar çıkarıyor…Bu anlamsızlığı da “mezhep” adı altında kutsuyor.. Aynı kitabı okuyup birbirlerini öldürmeleri de  muhammedin ölümünden günümüze kadar geleneksel olarak devam ediyor…

Kuran’da ki Allah,muhammede gönderdiğini iddia ettiği kitabında, 18 ayette “Apaçık”, 13 ayette ise “detaylı” diyerek kendini paralıyor..müslümanlar anlamamakta direniyor.1.5 milyarlık müslüman nüfusun tamamının anlama özürlü olabileceğini düşünmek olası değil…Allahın bütün alimleriniz toplansa bir kelimesini yazamazsınız dediği 6236 ayette kendini ifade edemediği daha akla uygun.. (tabi ki burada kendisini ifade edemeyen muhammed’tir)

Türkiyede toplumsal ve siyasal olarak ciddi bir kamplaşma yaşanıyor.Bu durum ülkemizi gelecekte parçalayıp, hatta iç savaşa sürükleyecek kadar ciddidir..Bunun temelinde yatan nedenlerden birisi de islamın en tehlikeli sembol’ü başörtüsü veya türbandir..Bir avrupa ülkesinde gezerken kimin katolik, kimin protestan, kimin musevi olduğunu anlayamazsınız…bu ayrışmaya neden olacak  sembolleri yoktur.Oysa bir müslümanı dünyanın her yerinde tanıyabilirsiniz..Kadını lahana gibi sarılıp sarmalanmış,erkeği sakallı, en moderni badem bıyıklı…aynı müslümanların  hangi ülkeye ait olduğunu da   anlayabilirsiniz..Arap peçe takar,iranlı kara bir başörtüsü, yurdum müslümanı armutu çağrıştıran kafasına ismi armani’den devşirilen allı güllü Armine türban, Afganistanlısı kıyafetin hapishane şeklinde olanı burka..Deniz kıyılarındada durum farklı değidir..normal mayosu, bikinisi, günlük kıyafetleri ie gireni, haşeması ve burkinisi

sizin hocanız cüppeli ahmet hazretleri bile malta’da üstsüzlerin oldugu plajda denize girmesini “ıslama göre yanlış yoktu, takvada hata yaptım” masalını dinle…kusuru kızında değil, kadı’da görüyoruz..

Bir süpermarket dini olan kuranda, ayetler birbirleri ile çelişirler…Hatta aynı ayet içinde bile çelişkiler vardır..Neden herkes islamı farklı anlar ve yaşar.? “Bir kelimesi değişmez” denilen ayetlerin  anlamları nasıl değişebilir?Aynı kitabı okuyup bu örtünme çeşitliliğin sebebini merak ederiz..Ben ederimde müslümanların etmediği kesin.İslam beyin kıvrımlarını zedelemiştir, düşünme yetilerinin kaybolmasına neden olmuştur..

Yerli malı müslümanların “en doğru islam türkiye’de yaşanır” gibi bir savları vardır…Peki kuranı kendi dilinde okuyup uygulayan arap yanlış olduğunu mu düşünmektedir.? Bakmayın siz bikimkilerin komiklik yaptıklarına.  Müslüman kadınlar haşema veya burkini veya günlük giysiler ile denize girip Bo Derek gibi olurlar..sen  git afgan ve suudi kadınına “şekerim vallahi biz en doğru islamı yaşıyoruz, haşema ve burkini ile denize giriyoruz” de, dış örtülerini almadan sokağa bile çıkma diyen ayete nazire yaparcasına..

islam kadının güzelliklerini gizlemeye çalışırken yurdum müslümanları islami moda haftaları ve defileleri düzenlemeye devam etsinler..Onlar bizimkilerin yaşadığı islam ile dalga geçmekte, inceden inceye ti’ye almaktadırlar..Bir iranlının, bir suudi arabıstanlının veya bir afganlılının biz yanlış islamı yaşıyoruz, en dogru islam türkiyede yaşanıyor,afferim türklere dediğini mi düşünüyırsunuz..?.Tabi ki değil..Herkes bir yol tutturmuş olmayan şol cennetlere doğru kürek çekmekte…

En doğru islam nerede yaşanıyor sorusu görecelidir. Her ülkeye, her müslümana, her mezhebe, her tarikate göre farklılıklar göstermektedirler. Müslümanlar arasında en temel konularda bile derin bir görüş ayrılığı vardır. Görüş ayrılığı yaşamadıkları tek payda cennet ve nimetleridir..gelecekte biraz daha bilinçlenecek olan müsluman kadın “size huri var da bize niye yok” derse sus payı olarak 3-5 nuri sözü verileceği kesindir..hafif yumusaklıktan zarar gelmez…

İslamın en doğru nerede yaşandığını söylemem zor olmasına karşın örtünmenin en dogru Afganistanda uygulandığını söyleyebilirim.Burka islama göre en doğru örtüdür.

Kuran’da, Rahman suresi 55.sırada olup 78 ayetten oluşmaktadır.Bu ayetlerden 31 tanesi aynı nakarattan ibarettir. “İmdi Rabbinizin nimetlerinin hangisini yalanlıyorsunuz? Allah yarattığı kulunun anlamayacağını düşünüp 31 kere tekrar etme gereği duymuş olmalı.Bu basit cümleyi 31 kez tekrar eden allah islamın en önemli konularının başında gelen örtünme konusunda aynı hassasiyeti göstermeyip bir tek ayette bile örtünmeyi net bir şekilde ortaya koymamıştır. Mükemmel olduğu iddia edilen kuran örtünmenin şeklini yeterli şekilde izah edemediği için günümüzde yaşanan kaos ortaya çıkmıştır.

örtünmenin konu edildiği 3 ayet var ve bunları aşağıda inceliyeceğiz.. Bu ayetlere bir göz atalım.

Nûr Suresi, ayet 31:

“Mümin kadınlara söyle: Gözlerini korusunlar, namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere ziynetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini yakalarının üstüne örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları ellerinin altında bulunan, erkeklerden kadına ihtiyacı kalmamış hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına ziynetlerini göstermesinler. Gizlemekte olduklan ziynetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar.”

Nur suresi 31 Örtünme konusunda ki en belirgin ayetir..muslumanlar bu ayeti referans kabul eder.Oysa ayette nasıl ve nerelerin örtüleceği çok belirgin değidir.böyle olsa idi bütün müslumanlar tek tip örtünüyor olurlardı.Baş örtüsü takmayan kadında, turban takanıda,yemeni baglayanıda, peçe veya burkaya girenide müsluman..herkes kendine göre yorumluyor ayeti..her müslüman kendi gibi giyinmeyen diğer müslümanı kıyafetinden dolayı eleştiriyor. (esasında ayetlerı kadınlar yorumla(ya)mıyor..böyle bir şansları yok..Her şeyde olduğu gibi nasıl örtüneceklerinide erkekler belirliyor)

Dünya nüfusunun sadece % 20 si müslumandır..Adem ile havva gibi dolaşan insan, ilkel kabilelerde bile neredeyse kalmamıştır.Çıplak gezmeyi emreden veya öneren bir din,  felsefe veya ideoloji de yoktur.Kıyafet ve vucudun belirgin yerlerini örtemek insanlığın ürettiği ortak değeridir.

Bu ayeti dilediği gibi yorumlayıp dilediği gibi örtünen müslüman kadınlar namuslu ve iffetlidir.. hoşgörü dini islam’a göre örtünmeyenler ise namussuz ve iffetsizdir!!

Ayette  “ ZİYNETLERİNİ TEŞHİR ETMESİNLER” diye geçiyor..ziynet nedir?  Sözlüklerde değerli eşya, süs eşyası, takı olarak geçsede kuran’da ziynetten kastedilen kadın vucudunun bir kısmıdır.. bunu ben değil islam mollaları söylüyor..o zamanlar ziynet sahibi olmak prestij nedeni olabilir.kolundaki bilezigi belli etmek icin ayaklarini yere vurmak gerekmez, elini, kolunu sallaması yeterliydi..ayet de Elini kolunu sallama derdi..hikmetinden sual olunmaz emme, koskoca allah her şeyi yasakladığı gibi takıdan bu kadar korksaydı onuda yasaklardı…bunu düşünmemiş olamaz..

Zinhar saçlarda teşhir edilmediğine göre ziynet katagorisine dahildir..kadının kılı, tüyü ziynet oluyorda erkeğin ki neden olmuyor..? Neden erkekler suratlarındaki kıl kümesini sıvazlayarak hoyratça teşhir ediyorlar..?

GİZLEMEKTE OLDUKLARI ZİYNETLERİ ANLAŞILSIN DİYE AYAKLARINI YERE VURMASINLAR..

Burada açık konuşalım..ayaklar yere vurulduğunda sallanabilen kadın uzvu nedir? Bunu göğüsler ve popo olarak izah edebiliriz…ayaklar yere vurulmazsa bu organlar yok mu sayılır? Atletizim müsabakalarında veya diğer kadın sporlarında statyuma giden erkek tahrik mi olmaktadır? Bayanların spor müsabakasını TV’den izleyen erkek Genelevden naklen yayın var diye mi düşünür.? Siz ayağını yere vurarak erkeğini baştan çıkarabilen bir kadın duydunuz mu?!!

Peki, Türkiye’deki tesettür anlayışı bunları gizlemeye yeter mi?  Saçının tek telini göstermeyen müslüman kadınlarımızın çoğunluğu, ayaklarını yere vurmasada vucudunun bütün hatlarını sergilemezler mi?

Müslüman olmayan dünya kadınları ayaklarını yere vurarak mı gezerler..? Ayağını yere vursalar o anda sallanan göğüs gören batılı erkekler erekte mi olurlar.?

Nasıl bir  komedi bu?

O zaman şöyle söyleyebiliriz… erkeğın kılı kadını tahrik etmiyor fakat kadının kılı erkeği tahrik ediyor.. erkegin vucudu kadını tahrik etmez, kadının eder!!Müslüman olmayan, yani kadının başının örtülmediği, çagdaş kıyafetlerle gezilen toplumlarda ise her an kadın saçı gören erkek  zeus vaziyetini alır!!!!

Bu anlayıştan yola çıkarak 10 yaşından sonra kız çocuklarının  vucutlarını ve saçlarını sarıp sarmalayıp, bütün erkekleri potansiyel sapık yerine koyuyorlar..müslüman erkekte kendisindeki potansiyelin keşfedilmesinden  gurur duyuyor..

tecavüz coşkun’un bile kıl’dan tüy’den sebeplerle bir kadına icra-i sanat eylediğini duymadık.

Cinselliği saça kadar indirgeyen islam,barbi bebekten bile tahrik olabilen Cüppeli hoca’’lar yetiştiren kocaman bir bataklığa dönmüştür…

Aynı ayette GÖZLERİNİ KORUSUNLAR ibaresine dikkatinizi çekmek istiyorum.Biraz sonra tekrar bu konuya değineceğim..

Nûr Suresi, ayet 60:

“Bir nikâh ümidi beslemeyen, çocuktan kesilmiş kadınların ziynetlerini göstermeksizin, dış elbiselerini çıkarmalarında kendilerine bir vebal yoktur. Yine de iffetli olmaları kendileri için daha hayırlıdır.”

Ayet içinde geçen “ÇOCUKTAN KESİLMİŞ KADINLARIN”söylemi var, başı sonu belli değil..kadın kısır..henuz genc yaşında olmasına rağmen cocuğu olmuyor…veya kadın 40 yaşında cocuktan kesildi…Burada biyolojık bir durum söz konusu…hiç çocuğu olmayanda,40 yaşında çocuktan kesilende, 65 yaşında doğuranda var. Allah ayetin sonunda rica etmis..hazretin ricası emir olduğundan ayetın sonudaki cümele hükümsüz diyebiliriz..zira ülkemizde cocuktan kesildikten sonra dış örtümü kullanmayabilirim diyen yurdum kadını olmamıştır..Benim anladığım dış örtü vucut hatlarını belli etmeyendir…özellikle genç nesil türbanlı müslümanlar vucut hatlarını alabildiğine sergileyecek kıyafetler giymekte,  ilerleyen yaşlarında ise daha çok kapanmaktadırlar..

Yukarıda ki  iki ayette  başların nasıl örtülmesi gerektiği net bir şekilde açıklamamaktadır.. çunki iffetli olmanın kriteri kurana göre  şekli belli olmasada örtünmektir…Örtünme çeşitliliğinin nedeni ise örtünde, nasıl örtünürsen örtündür..yeter ki iffetsiz olma!!!

Ahzâb Suresi, ayet 59:

“Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına örtülerini üzerlerine almalarını söyle. Onların TANINMAMASI ve inciltilmemesi için en elverişli olan budur.”

www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=33&ayet=59 linkine tıkladığınızda  bütün mealcilerin kuran’ına ulaşabilirsiniz…Altı çizilecek cümle TANINMAMASI’dır..

Burada kıvıracak bir argümana sahip değisiniz…Afganlı kadınlar kıvırmadan BURKA’nın içine girerek iffetlerini koruyorlar! (sıkıysa burka’nın içine girmesin)

Başına çorap veya maske geçirip bankaya dalan adamı “hidayete ermiş” olmakla  yorumlamıyorsanız bunun tanımmamak için bir önlem olduğunu anlayabilirsiniz.

Burka hariç hiçbir ötünme ve tesettür şekli TANINMAMAK için yeterli değilidir..

Peçe bile tanınayı engelleyecek bir örtünme şekli değildir..Zira gözünüzün rengi, birinin kör oluşu, şehla oluşu,kaşlarınız,kirpikleriniz, derinizin rengi, alın çizgileriniz  tanınmaya yeterli olabilir…Tanınınca ne olur sorusuna girersek işin içinden çıkamayız…Bütün erkeklerin müslüman olduğu bir ülkede tanınmak tehlikeli bir durum ise, burada mülüman erkekleri cezalandırmak gerekir, kadını değil..fatura her durumda kadına kesiliyor, sonrada islam kadına değer verir deniliyor.

Nur suresi 31 ayette GÖZLERİNİ KORUSUNLAR demiyormuydu…?

Şimdi bu iki ayeti yorumladığımızda hem TANINMAMAK hemde GÖZLERİ KORUMAK için en doğru örtünme şeklinin BURKA olduğunu düşünmek, sanıyorum yanlış olmaz..

Hayır yanılıyorsun diyorsanız, yanılan ben değil asr-ı saadet dönemini yaşamak için canlarını veren Afgan halkıdır…(Allah yardımcıları olsun!)

Bindiğiniz dolmuş sizi cennete götürmez..Yarından tezi yok ya BURKA’larınızı sipariş ediniz, ya da o  dolmuştan ininiz..Müslümanım diyen hatun kısmına duyurulur..

(haaaa..müsluman erkeklerede duyurulur..kadınlarınızdan siz sorumlusunuz)

Bu dinsiz imansız vatandaşın da kıyağını  unutmayın..dua falanda istemez hani.!!!

Not: Bu yazımı bütün müslüman Türk kadınına ve islamda başörtüsü yoktur diyen Sayın Özdemir İnce’ye atfediyorum..

“Apaçık” kelimesinin geçtiği ayetler;  43/2 – 12/1 – 2/99 – 22/16 – 27/1 – 36/69 – 58/5 – 10/15 -15/1 – 19/73 – 22/72 – 24/1 – 28/1-2

Ayrıntılı ve ayrı ayrı açıklandığını öne süren ayetler ; 7/32 – 6/97 – 12/111 – 6/154 – 6/119 – 13/2 – 30/28 – 70/52 – 10/37 – 6/126 – 24/34 – 24/46 – 11/1-2

30 Responses to İSLAM’DA ÖRTÜNME VE AHZAP SURESİ 59. AYET

  1. mete dedi ki:

    Ebrehede Allaha savas açmıştı nemrutta firavunda ariel şaronda biz senin feci sonunu görmeden ölmeyiz…merak etme vallahi şeytan bile senin kadar azmadı

  2. z Wolf dedi ki:

    Ayet kadınlara inmiş tartışan erkekler…..

    Müslümanlar dini yanlış anlamış SİSTEMİ kavramamış, sebeplenen ateistler….

    Peki sevgili dinsizler, size kim diyor İslam’a inanın diye ki ipini koparmış kuduz köpekler gibi (tamamı ile teşbihtir alınmayınız) Kuran’a ve İslama saldırıyorsunuz. Tamam inanmıyorsanız inanmayın ama inananların aklını karıştırmak için neden uğraşıyorsunuz. Çıkarınız ne, kim ya da ne dürtüyor sizi.
    Oturun kendi inancınızla yaşayın ve diğerlerini kendi hallerine bırakın.
    Siz haklıysanız biz kandırlmışlar!!! boş yaşayıp boş ölürüz size ne?
    Biz haklıysak “nasılsınız diye sorarız” en nihayetinde.
    Haydi herkes evine……

  3. Hakan dedi ki:

    Kuranın mükemmelliğine laf yapıyorsun en son nerede saçmaladığını söyleyeyim. En son resimdeki kadın için

    ”Şimdi bu iki ayeti yorumladığımızda hem TANINMAMAK hemde GÖZLERİ KORUMAK için en doğru örtünme şeklinin BURKA olduğunu düşünmek, sanıyorum yanlış olmaz..”

    demişsin ya öyle kapatmakla korunmaz.
    Kuranın yanında Peygamberimizin hadisleri var ikiside bizim için hak.
    gözleri korumak demek erkekleri için kadınların avret yerlerine bakmamak demek onlar içinde aynı. Avret yerleri erkeklerin dizlerin 4 parmak altından göbek deliğinin 4 parmak altı arasıdır.Mümin Kadın kadına avrette böyledir. Kadının erkeğe avreti sadece bileklerden eller ayaklar ve yüz gözükecek gerisini örtmek gerekir.

    Sen böyle uğraşmaya devam edersin. Belki iman sanada nasip olur. O zaman pişman olursan Bil ki: Allah affetmeyi sever…

    • istavrit dedi ki:

      sen parmak hesabi ile ahlak olcecek kadar ilkel kalmissin, tedavin burada degil dostum 🙂

  4. Semih dedi ki:

    VESVESEYE KARŞI YAPILAcAK DUA

    Vesvese, psikolojik olarak insana arız olan ve bir takıntı haline gelen hastalıktır. Bu tür rahatsızlığı olanların tedavisi için tıbbî çarelere başvurulmalı, psikolojik tedavi yöntemi uygulanmalı ve dua ederek Allah’tan şifa istenmelidir.

    * Ebû Hüreyre (r.a.), Peygamberimiz (s.a.s.)’in şöyle
    buyurduğunu bildirmiştir:

    “Şeytan birinize gelir ve falan şeyi kim yarattı, falan şeyi
    kim yarattı der. Nihayet, Allah’ı kim yarattı der. İş bu duru-
    ma varınca, Allah’a sığınsın ve bu tür düşünceleri bıraksın.”

    (Buhârî, Bed’u’l-Halk, 11; Müslim, İman, 212–214)

    Peygamberimiz (s.a.s.), “Kim içinde böyle bir vesvese
    hissederse, üç defa;

    ‫آمنا بالل ورسله‬
    ِ ِ ُ ُ َ ِّ ٰ ِ َ ّ َ

    “Âmennâ billâhi ve resülihî”

    “Allah’a ve Peygamberlerine iman ettik” diye dua etsin,
    içindeki o şey gider. (Abdürrazzak, XI, 244, No: 20440)

    Ebû Zümeyl (r.a.) diyor ki: Abdullah ibn Abbas (r.a.)’a,
    “bu içimde duyduğum şey nedir,” dedim. O da, “ne duyuyor-
    sun,” dedi. “Vallahi söyleyemem,” dedim. O da, “İçine düşen
    bir şüphe mi,” dedi ve güldü. “Ondan hiç kimse kurtulamadı”
    dedi ve Allah;

    َ َ ْ َ ْ َّ ِ ٍ ّ
    ‫فَإِن كنْ ت في شَ ك مما أَنزلنَا إِليْ ك‬
    ِ َ ُ ْ

    “Eğer sana indirdiğimizde şüphede isen” (Yûnus, 10/94) ayetini indirdi, dedi ve bana: İçinde böyle bir şey hissedersen şu ayeti oku, buyurdu:
    ‫هو ال ّ ََول والخر والظاهر والباطن وهو بكل شَ يء عليم‬
    ٌ ۪ َ ٍ ْ ِّ ُ ِ َ ُ َ ُ ِ َ ْ َ ُ ِ َّ َ ُ ِ ْ َ ُ ْ َ ُ

    “O, ilktir, sondur, açıktır, gizlidir ve O her şeyi bilir.” (Hadîd,

    57/3; Ebû Davud, Edeb, 118)

    • istavrit dedi ki:

      Beni guldurdun, allahta seni guldursun len 🙂
      olayi vesveseye baglayip receteyi de yazmissin, Dua…1400 senedir muslumanlar dua ediyor.
      Bu gune kadar hangi duaniz kabul oldu.? Ebu lehebin elini kurutamadiniz ki, hala dua etmeye devam etmektesiniz..sizi hic duymadi, hala duymuyor, gelecekte de duymayacak..cunki oyle bir mahlukat yok 🙂

      • ömer dedi ki:

        geri zekalı inanmıyorsan Allahta güldürsün seni niye diyorsun mahlukat ta sensin yaratıkta Allaha kurban olun

  5. VOLKAN ASLANBOĞA dedi ki:

    LAN ALLAH DAN BAŞKA SIĞANAĞIMIZ YOK ONU DA MI ALACAKSINIZ YERİNE NE KOYACAKSINIZ ONU SÖYLEYİN KİM YAPTI MADEM BUNLARI YAZACAK KADAR CESURSUNUZ ADINIZI KOYACAK KADAR CESUR OLUN KİMSİNİZ

  6. mümine dedi ki:

    yüce ALLAH ım bu yazıyı yazanı ıslah etsin doğru yola iletsin inşallah..

  7. totem senin beynindir dedi ki:

    Allah başına öyle bi bela verir ki senin neye uğradığını şaşarsın…Kıvranıp durursun sonra..Yazıklar olsun senin gibi aklı yarımlara..

  8. cüneyt dedi ki:

    Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, hem doğru hem de yanlış fikirler barındırmaktadır. Ama ‘süpermarket’ gibi benzetmelerinizi tuttum(yani kuran’dan bazı ayetleri alıp, bazılarını almayanlara atıf yapılmış).

    Kuran’ın bu örtünme olayı ile ilgili ‘yorum’ farkı olmamalıdır aslında. Ama bunu hadislere ve kafalarına göre yorumladıklarında işte böyle farklı anlamlar çıkıyor.

    Ve evet, eğer hepimiz kuran’a uyuyorsak, nasıl ‘en iyi müslüman’ kavramı değişebilir.Haklısınız.

    Ama ziynetlerini belli etmemek için vurmansınlar dan kasıt, ‘benim ziynetim var’ manasında değil. Ayağı yere vurduğunda belli olacak ziynet, belli olacak deyince anlaşılmıyor, ‘sallanacak’ ziynet, göğüs ve kalça olabilir evet. Karşınızda biri göğüsünü hoplatsa, eminim ki yanlış anlaşılır??

    Ve Kuran’ın belli örtünmede belli bir sınır getirmemesi, onun yetersiz olduğundan değil, Allah’ın öyle istemesindendir. Ve tam olarak belli olmasa bile, bunun en azı bellidir. Oda ‘cılbab’ olarak adlandırılan elbisedir.(cilbabın araştırmasını size bırakıyorum). Kuran kapanmanın en azını belirtmiştir, isteyen kafasını da örtebilir, gözünüde, ağızını da , ama bunu diğerlerine kuran’ın bir emri gibi zorlayamaz.

    Ayrıca, Allah ve ya Tanrı varlığı için, ‘Al Tanrı’ denemez. Aklı ve düşüncesini çalıştıran biri, Allah yani Tanrı’nın varlığını anlayabilir.

    Kuran dahi, Allah birdir der. Başka Tanrı’lar edinmeyin der. Bir tanrı inancı olmaması büyük akılsızlıktır kanaatimce.

    Saygılar ve Sevgiler…

  9. 44 dedi ki:

    rabbil alemin senin gibi eşşekler belki bi kerede anlamaz diye defalarca yazmış olmasın geri zekalı
    neden defalarca yazdığını şüphesiz rabbin en iyi bilendir.
    bilmiyorum hesap gününde bu yazdıklarının hesabını nasıl verecen
    ALLAH cc. affetmesin seni
    kimlerin nasıl yaşadığınıda hesap günü hesap soracak olanda nasıl hesap soracak olanda rabbimdir
    senin gibi rezillerde nasıl hesap vereceğini düşünsünler

  10. Duran Kütükcü Osmanlı dedi ki:

    bu örtünme huhusunda bu yazıyı yazan kimse baya baya cahildir yaa neymiş MÜSLÜMANlar ortak bir giyim tarzı çıkaramamışlar kadın fiziğini belli etmiyecek şekilde kapansın da bu siyah çarşaf farace beyaz örtü krem örtü kahverengi lacivert farketmez ama başörtülerini arkalarına sarkacak şekilde göğüslerine sarkacak şekilde buda beline kadar iner saldıkları zaman haa endişesi varsa kalçası belli olacak diye oraya kadarda salabilir… ama ilgi çekmeyen renkler ve dikkat çekmeyen darlıkta giysiler olmamalı zaten amaç kadının dikkat çekmemesi.. ama bu yazıyı yazan bu sayfanın kahrama hakkaten çok günah işlemiş yazılarıyla yaaa

    • sameone dedi ki:

      ispanyol kelebeği Allah’ı ispatla demişsin sende bana beynini sevmeyi ispatla ne dersen yapacağım elle tutulur olacak ama aha bak bu sevgi diyeceksin aklını ispat et bana aha bak bu akıl de

    • leyla dedi ki:

      madem oyle kendiniz de kapansan, Allah bu erkekleri niye kapatmıor ki

      • ömer dedi ki:

        çok meraklıysan göster kendini kapanma silah zoruylamı kapatıyorlar seni

  11. ramazan Yavuz dedi ki:

    Adamın biri çıkmış abuk subuk şeyler söylemiş. Diğer arkadaşlarda ikna yolu değil küfür yoluna başvurmuşlar. Kendinize gelin kardeşlerim. Peygamberimiz de siz gibi davransaydı dünyada müslüman olmazdı

    • Mete dedi ki:

      “Allah zalimlere hidayet etmez” üzülme kütüğü işlemek için şiddete ihtiyaç vardır

  12. “yasin” hernekadar saygılı tavurlarına müteşekkür olsam da , cahil kafalı derken aynaya baktığını farz ediyorum 🙂
    “annenizi siken kovboy” aynen bir müslüman gibi konuşuyorsun.
    “önemi yok” allah ı kanıtlarsan herkesi müslüman yapmak için çabalayacağıma söz veririm..ama inançmış , içinde hissetmiş , o heryerdeymiş , o her şeyi yaratmış mış :)) boş boş konuşmuycaksan yaz bakalım

  13. senmibenmi dedi ki:

    DİKKAT! Ayetlerde TANINMAMASI değil, TANINMASI yazmaktadır.

  14. hoşgörü dedi ki:

    Öncelikle yorum yapan çok hoşgörülü arkadaşlar.
    Hepinizi dininizi çok güzel anlatmışsınız çok hoşgörülüsünüz!!!

    Ayrıyetten yazıyı yazan arkadaş rahat rahat hayatını yaşarken siz cehennemde cayır cayır yanıcaksınız zira bir sürü islam kuralını çiğnediniz ama tabi bronzluk iyidir dimi 🙂

    Daha hoşgörülü daha seviyeli yorumlar yapılması dileğiyle..

  15. Yasin dedi ki:

    Pardon Unuttuğum bir şey daha var
    Bu arada ziynet:kolye,yüzük,bilezik değildir..
    Bunlar birer ziynet eşyasıdır takıldıkları yerlere ziynet denir…

    Her türlü soru ve sorunun için başvurabilirsin
    biz Müslümanların kapısı her zaman herkese açıktır.

    admin@simdibul.net

  16. Yasin dedi ki:

    Şimdi değerli kardeşim, yanlış anlama benim için pek de değerli değilsin, başkaları belki değer veriyordur diye söylüyorum (senin gibi dinsizler)..

    Öncelikle o cahil kafana sokmak istediğim söz konusu ayet de gayet açık ve net bir şekilde belirtiyor..
    -Başörtülerini yakalarının üstüne örtsünler.
    Yaka üst giysisi olduğundan ve başörtüleri yakanın üzerine kapandığından dekolte falan kalmadı bu senin işine gelmediği için
    yine senin açından pek de hoş olmayabilir…
    Ama standardımız Müslümanlıkta bu…

    İkinci olarak o cahil kafana sokmak istediğimse şu
    -“Gözlerini korusunlar.”
    deyince senin cahil aklın kapatsınlar anlıyorsa
    biz ne yapalım buradaki kasıt gözleriyle günah işlememleri yani;
    başka erkeklere bakmamalarıdır. Senin kesişme olayına çomak
    soktuğu için bunu kabullenmemekten başka çaren yok..
    Ama standardımız Müslümanlıkta bu…

    üçüncü olarak o cahil kafana sokmak istediğimse
    -“Gizlemekte olduklan ziynetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere
    vurmasınlar…”
    Sen öncelikle dinsiz bir insan olduğun için kalça ve göğüs aklına
    gelecek başka bişey zaten gelmez.. Dediğim gibi baya da cahilsin.
    Buradaki kasıt ise eskiden kadınlar ayaklarına “halhal” takıp
    dolaşırlardı. ve ayklarını yere ne kadar sert vurursa bu onun
    ne kadar güçlü olduğunu gösterirdi. Güçlü kadını her erkek
    arzu eder bu yüzden erkeklerin dikkatini çekerek cinsel bir
    teşfik uyandırdığından dolayı bu ayetde bu olayı yasaklamıştır.

    Bu konuda anlaştığımıza sevindim. iyi yayınlar. Öteki tarafta
    seni görmeyi çok istiyorum gerçekten burada annene sövenlere
    kızmıyorum inanıyorum ki anneni arzuladıkları için değil
    senin gibi bir evlat yetiştirdiği için bütün sitem..

    Ha bu arada unutmadan bi önceki Makalende
    “Kahrolası insan ne nankördür (inkârcıdır)” (Abese 80/17)
    Ayet-i Kerimesi Surenin son ayetine dayanarak söylüyorum
    senden bahsediyor. (İşte bunlar kâfirlerdir, günahkârlardır. Abese 42)
    Allah doğru yolu bulmanı nasib eylesin… (Amin)

  17. bu siteyi yapanlar orospu çocuğudur.
    Annesini satıp pazarlayıp cebine para koyan 3-5 mahluk yaratıktır.
    Bu siteyi yapanların annesinin amcığına. 7 sülalesine gelmişine geçmişine sikimi sokam.
    orospu çocukları
    orospu çocukları
    orospu çocukları
    orospu çocukları
    orospu çocukları
    orospu çocukları
    orospu çocukları
    orospu çocuklarıorospu çocuklarıorospu çocuklarıorospu çocuklarıorospu çocuklarıorospu çocuklarıorospu çocukları
    orospu çocukları
    orospu çocukları
    orospu çocukları

  18. önemi yok dedi ki:

    dini karalamaya devam edin ALLAH c.C.ARAMIZDA HÜKÜM VERENE KADAR MAHKEMEYİ KÜBRADA ONUN HUZURUNDA NE DİYECEKSİNİZ ….MERAK EDİYORUM

Yorum bırakın